Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Анадолиев: Франция ще бъде различна след балотажа

Снимка: Личен архив

"Очаквано е Макрон да спечели на втория тур на изборите във Франция. Победата не може да се нарече сигурна. Може да ни изненада как ще се отнесат електоратите на останалите кандидати, които не успяха да стигнат до втори тур, към Еманюел Макрон и Марин льо Пен".

Това каза пред БНР анализаторът Кристиан Анадолиев, автор в Консевраторъ. Той е завършил Международно и европейско право в Сорбоната (Франция), в момента следва магистратура Международно търговско право.

"Франция ще е различна след неделя. Знаейки, че няма да има трети мандат, Макрон е вероятно да е по-освободен като политики, които ще води. Може би ще е по-решителен. Ако Марин льо Пен спечели, ще видим промени във Франция, но не толкова голяма, колкото се очаква. В последните седмици тя смекчи много от своите позиции по темата за мигрантите, за Европейския съюз".

В предаването "Хоризонт за вас" Анадолиев прогнозира по-високи резултати и за републиканците, и за социалистическата партия на предстоящите след два месеца парламентарни избори.

Интервюто с Кристиан Анадолиев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна