Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С голям естраден концерт в Рим отбелязват 1 май

Амбра Анджолини отново ще бъде водеща на мащабното събитие.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По традиция днес, 1 май, в Рим ще се проведе голям естраден концерт. Организира се без прекъсване от 1990 г. от италианските профсъюзи.

Концертът ще се състои както е по обичай на площад "Сан Джовани" в Рим. Нарича се „Кончертоне“ - в смисъл на много голям концерт, защото е с продължителност почти 10 часа с участието на различни певци и защото е най-големият безплатен концерт на открито в Европа. Тази година неговото мото е "На работа за мир" и за това специален и единствен чуждестранен гост е украинската група Go_A, която участва в "Евровизия" през миналата година.

Водещ на събитието за пета поредна година е актрисата Амбра Анджолини. Ще пеят над 40 изпълнители сред които Енрико Руджери, Марко Менгони, Кармен Консоли, Фабрицио Моро, La Rappresentante di lista и др.

Участие ще вземат представители на синдикатите, актьори и журналисти. Концертът ще се излъчи директно от обществената медия РАИ по нейния Трети тв канал и музикалният ѝ втори радиоканал. Началният час е 15,30 часа – до 1 часа след полунощ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна