Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Христо Ботев" се среща със слушатели и почитатели

На 11 май, сряда, от 18 до 19.30 часа програма "Христо Ботев" на БНР излиза от ефирните студиа!

Програма "Христо Ботев" се среща със слушатели и почитатели, за да представи уникалността, оригиналността и креативността на единствената културна програма в националния радиоефир.

Мястото на срещата е на Лятната естрада в Борисовата градина.

Какво са подготвили за вас на представянето на 11 май в София, разказва в "Нашият ден" журналистът, хуморист и водещ на събитието Весел Цанков.

"Тези срещи, за съжаление, са много редки. А инак е хубаво да излезем от студиата, защото животът тече винаги някъде отвън. Добре е да видим как изглеждат нашите слушатели, какво мислят, какво ги вълнува. Хубаво е и ние от гласове да се превърнем в нещо материално. Да се видим очи в очи. 

Да разкажем за нашата програма – какво представлява програма "Христо Ботев" в цялото си многообразие. Зад думата "културна програма" се крият много компоненти – публицистика, образование, популярна наука, забавна, народна, класическа музика, алтернативна култура... 

На Лятната естрада ще излезе Симфоничният оркестър на Националното радио, който ще изпълни слънчева, ведра музика, адекватна на деня. Също така ще участва и нашият колега музикалният редактор Георги Величков, който е виртуозен акордеонист. Още – нашата колежка Юлия Гатдерова – народна певица... Ще има музика за всеки вкус."

Елате на Лятната естрада в Борисовата градина в 18 часа, за да получите доказателство, че без радиомагията не може.

Чуйте повече от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени