Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Ана Пейкова за карибските острови Ямайка, Кюрасао и Сен Мартен

Сен Мартен
Снимка: личен архив на д-р Ана Пейкова

В "Покана за пътуване" неведнъж съм разпитвала д-р Ана Пейкова и като дерматолог със съвети как да опазим кожата си в различни кътчета на земята, и като екстремен пътешественик. Този път гостува във второто си амплоа. Неотдавна лекарката се завърна от  екскурзия до островите Ямайка, Кюрасао и Сейнт Мартен. Завтекох се към кабинета на д-р Пейкова за пъстри подробности.

Д-р Ана Пейкова на остров ЯмайкаПовечето от нас свързват Ямайка с ароматния ром и Боб Марли. Оказа се, че там има още мнооого неща за гледане, слушане, опитване и преживяване и регето, растите и ромът далеч не са единствените забележителности.

След като напуснем Ямайка, поемаме към карибския остров с пивкото име Кюрасао.  До този момент свързвахме мястото единствено със синия ликьор от кората на горчивия портокал лараха. Благодарение на д-р Пейкова представата ни значително се обогати.

Следващият остров, до който ще ни отведе дерматологът д-р Ана Пейкова се казва Сен Мартен, но и Синт Маартен. Освен с факта, че е най-малкият остров, разделен между две държави – Франция и Нидерландия, той е прочут с екстремния плаж Махе, над който прелитат самолети. Там стават убийствени снимки към търбусите на аеропланите, но завихрящият се пясък рискува да ви напълни очите и да ви отнесе хавлиите.

За повече подробности – чуйте звуковия файл.


Снимки: личен архив на д-р Ана Пейкова


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна