Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 13 юни

Финтех и и-комерс иновациите обсъждат на форум в София

Снимка: digital4sofia.com

Форумът Digital4Sofia 2022 за иновациите в онлайн търговията и разплащанията предстои да се проведе в София на 13 юни.

На него в Интер Експо Център се очакват над 200-250 гости и лектори от водещи компании в България. Лекторите са повече от 15. Очакват се представители на големи софтуерни компании, на финансови институции

Предвидени са презентации и дискусионни панели за теми от областта на и-комерс и финтех иновациите, обясни пред Радио София Преслав Бобев. Той е Global Partnership директор на Digital4 Foundation. През последните 15 години е организирал повече от 150 конференции и бизнес форуми. Водил е делегации на най-високо правителствено ниво в 90 държави в цял свят.

Откриването на форума ще бъде обявено от столичния зам.-кмет по дигитализация Генчо Керезов.

По думите на Бобев секторът е сред най-бързо развиващите се и характерното за него е, че не е концентриран само в столицата, а функционира във всички български градове.

На 13 юни ще има и вечерно събитие – Startup World Cup Bulgaria 2022. Десетте най-добри стартъп идеи ще участват с финални презентации и победителят ще спечели запазено място на световния финал, който се провежда всяка година в Силициевата долина в Сан Франциско, и ще се бори за наградата от 1 милион долара. Ще участват над 40 стартъп проекта от България.

По-късно – през септември, в Пловдив ще се проведе националния форум Digital4, на който ще присъстват около 800 участници.

Чуйте целия разговор на Лили Големинова с Преслав Бобев.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна