Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глас от ПП: Вървим в посока да осигурим пълно мнозинство (видео)

| обновено на 13.06.22 в 15:59
Атанас Михнев и Теодора Генчовска
Снимка: БГНЕС

Вече сме намерили нужния брой депутати за осигуряване на мнозинство в Народното събрание. Това заяви в Стара Загора депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев.

От думите му стана ясно, че все още не са достигнати необходимите 12 гласа, но се върви в посока да се осигури пълно мнозинство:

"Означава, че вече сме намерили, да…Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство".

Михнев беше категоричен, че не се пазаруват депутати и че не може да се говори за пазарлък, когато няма цена: 

"Пазарене… не можем да говорим, когато няма цена, нали Търговският закон казва, че търговската сделка, като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променят България. Хора с любимата ни дума - "топките", да си кажат срещу „Капитан Андреево“ ние се изправяме срещу мафията, не на страната на мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили, а срещу мафията и на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим".

Пред БНР организационният секретар на партия "Има такъв народ" и зам.-председател на парламентарната група Виктория Василева отрече да има намерение да напуска групата, за да подкрепя правителството на Кирил Петков.

От пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че към 14:00 няма подадени заявления от депутати от ИТН за напускане на парламентарната група.

В съобщение, изпратено до медиите, от партия "Има такъв народ" посочват, че нямат представа дали изнесената информация, че нейни депутати ще напуснат групата, е вярна. Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат, отбелязват от партията на Слави Трифонов.

"Досега депутатите са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на “Има такъв народ”. Всъщност той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина - с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро", пишат от ИТН.

По-късно Слави Трифонов написа във Фейсбук, че знае за депутати, които ще подкрепят Петков и Василев:

"Току-що получих информация, че депутати от "Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове". 

Същевременно депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" опроверга информацията, че политическата сила е намерила част от депутатите, за да осигури мнозинството, което да подкрепи актуализацията на бюджета.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени