Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внучките на Гуна Иванова и любовта към народната музика

4
Снимка: Радио София

Ива Костадинова и Велислава Костадинова са внучки на Гуна Иванова, много обичана и популярна изпълнителка на народна музика в България, която е възпитала у тях любов към родната музика и традициите ни.

Момичетата пеят от малки в "Софийски славеи", читалище "Св. София" с ръководител Гуна Иванова, участват във фолклорни фестивали у нас и в чужбина.

Велислава е завършила НАТФИЗ, специалност "Актьорство за драматичен театър" в последния клас на Стефан Данаилов. Първият филм, в който взема участие е "XII a".

През 2017 г. те издадоха първия си самостоятелен албум – "Не ме давай, мила майко", който включва 16 песни от македонска, шопска и родопска фолклорна област.

Поредната национална благотворителна кауза, в която дуетът ще участва, е на 28 юни (вторник) - "В помощ на зависимите".

Фондация "Общност в помощ на зависимите", община Габрово и фондация "За един по-добър живот" са организаторите на благотворителния концерт в габровската Спортна зала "Орловец", който ще започне от 20:00 ч.

Събраните средства са за подпомагане рехабилитацията на зависими лица, които нямат финансова възможност да я заплатят сами.

В музикалната програма ще участват също и дует "Авеню", EVA, Тита, Емрах, Фики, Алисия и Тони Стораро, а водещ на събитието ще бъде илюзионистът Дани Белев.

Още за музикалните концерти, детските спомени и посланията, които носят песните им, може да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Ралица Тачева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна