Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образованието влиза в час:

Ваканция, здравей!

Снимка: Анжела Каменова

Мечтаните летни дни за учениците – време за почивка, четене на задължителни книги или месеците, в които родителите се опитват да запълнят времето на своите деца и да "наваксат" пропуските в техните знания. Къде е златната среда и трябва ли да я търсим? 

Трудно ли се създава мост между деца – родители – училище? Яна Алексиева е магистър от СУ по детско-юношеска и училищна психология, член на Дружеството по психология и позитивна психотерапия, председател на Асоциация "Родители". Ето какво сподели тя в "Нашият ден":

"Като организация, силно вярваме в това взаимодействие между семейството, училището и детето, което поставяме в центъра. Особено през лятната ваканция. Има ли начин да се избегне стоенето пред компютъра? Зависи на каква възраст е детето. Важен е балансът – през тези два-три месеца е важно да бъдат добре изговорени с детето и да чуем какво то иска да прави. И да търсим баланса между почивката и интересни занимания, които надграждат. Това е много индивидуално – всеки родител преценява заедно с детето си какво да прави през лятото. Различните възрасти се изправят пред различни предизвикателства. "

Чуйте разговора от звуковия файл.

Снимки – Асоциация "Родители"
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна