Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков се присъедини към националите

Везенков (№41) в залата в Самоков
Снимка: БФБаскетбол

Александър Везенков се присъедини към подготовката на националния тим на България по баскетбол и започна тренировки със съотборниците си. Съставът, воден от селекционера Росен Барчовски, се готви в Самоков преди домакинството на Литва в петък, 1 юли. Срещата от квалификациите в група F за Световното първенство по баскетбол за мъже ще се проведе от 19 часа в „Арена Самоков“.

На 4 юли България пък ще гостува на Босна и Херцеговина в Сараево. Срещу тези два отбора националите имат загуба при гостуването си в Литва с 69:89 и поражение от Босна и Херцеговина в Ботевград със 75:85.

Крилото Везенков се присъедини към подготовката на тима днес, тъй като приключи по-късно сезона в гръцкото първенство с клуба си Олимпиакос.

Съставите на Литва и Босна и Херцеговина заемат първите две места във временното класиране в група F с актив, съответно 4 победи от 4 мача, и 2 успеха и 2 загуби. 

България държи третата позиция към момента с една победа и 3 поражения, колкото има и тимът на Чехия, който е четвърти. Баскетболистите, водени от селекционера Росен Барчовски, победиха именно чехите като домакини със 79:70, а при гостуването отстъпиха с 80:83.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна