Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Контрера: Усещането е за пълзяща анархия - по пътищата и в държавата

"Разговорът за пътната безопасност в София е много закъснял"

Карлос Контрера
Снимка: Пресцентър на ВМРО

"Усещането е за пълзяща анархия - първо по пътищата и след това в държавата. Последните разкрития, че в трагичния случай е участвал и служител на Първо районно управление, преливат чашата. Докато МВР не започне да работи по нов начин, не можем да очакваме нищо в пъти по-добро от контрола".

Това каза пред БНР Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет.

"В МВР решенията се спускат императивно от чиновници, които никога не са били на терен. Всички т.нар. "методисти" първо трябва да излязат на улицата преди да пишат инструкции. Само така ще бъде решен проблемът с войната по пътищата", заяви по-рано днес на сесията на СОС съвет председателят на групата съветници на ВМРО при изслушване на главен комисар Тенчо Тенев във връзка с катастрофата, отнела живота на две млади жени в София.

"София е град, който може би в някои моменти минава и два милиона души. Няма как с петнадесет патрула нощна смяна "Пътна полиция" да успее не само да реагира на пътнотранспортни произшествия, не само да контролира, но и да развива превантивна дейност. Този въпрос от страна на нас - като местна власт, много остро трябва да бъде поставен. Наясно съм за проблемите, наясно съм, че има недокомплект", каза още Контрера.

В предаването "Нещо повече" той подчерта, че разговорът за пътната безопасност в София е много закъснял.

"Трудно е да убедиш някой гражданин да подаде сигнал за нарушение, защото няма доверие в институциите и конкретно в МВР. Хората не вярват, че от полицията ще си свършат работата", каза той.

Интервюто на Георги Марков с Карлос Контрера и репортаж на Евелина Стоянова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковите файлове.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени