Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рилски спортист привлече американски център

Уигинс е третото попълнение на Рилски за два дни.
Снимка: БК Рилски спортист

208-сантиметровият американски център Димаджио Уигинс премина в баскетболния вицешампион Рилски спортист (Самоков), след като подписа договор за един сезон, съобщават от клуба.

Уигинс е роден на 10 август 1997 година в американския град Толидо, щата Охайо, и е възпитаник на Боулинг Грийн Фалкънс, който пък се състезава в първа дивизия на NCAA.

След завършването си Уигинс поема по професионалния път, като опитва късмета си в Г-Лигата с отбора на Грийнсбъро Суорм, след което се мести в Европа.

На Стария континент американецът защитава първо цветовете на чешкия Оломоуцко, след което преминава в редиците на естонския Авис Утилитас Рапла. И в двата европейски отбора Уигинс се превръща във водеща фигура. При престоя си в Чехия центърът изиграва само 7 мача, в които записва средни показатели от 19.6 точки, 11.3 борби и 1.7 асистенции.

Следва трансфер в Естония и 23 срещи за американеца в латвийско-естонската баскетболна лига. В тях Уигинс успява да покаже класа и приключва сезона със статистика от 15.9 точки, 10.6 борби и 2.1 асистенции средно на мач.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени