Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия унизи Франция в Лига на нациите

Джанлуиджи Донарума и съотборниците му в италианския национален отбор ликуват след победата над Франция с 3:1 на "Парк де Пренс"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Италия започна по впечатляващ начин участието си в тазгодишното издание на Лигата на нациите, след като обърна състава на Франция от 0:1 и спечели с 3:1 визитата си на стадион „Парк де Пренс“ в мач от Група 2 на Лига А, като по този начин оглави временното класиране, заедно с Белгия.
„Петлите“ реализираха най-бързия гол в историята си след едва 13 секунди игра, но това се оказа недостатъчно срещу европейския шампион от 2021 година. За „Скуардра Адзура“ след почти година се завърна халфът Сандро Тонали, който бе изваден от футбола заради залози.
Секунди след началото на двубоя французите излязоха напред в резултата. Джовани Ди Лоренцо допусна груба грешка при изнасянето на топката, Брадли Баркола му я отне, напредна, остана сам срещу Джанлуиджи Донарума и елегантно го преодоля за 1:0.
В шестата минута Италия бе много близо до изравнително попадение, след като Давиде Фратези получи центриране отдясно и засече топката в глава, но уцели напречната греда. При добавката Матео Ратеги не успя да натисне топката и я прати над вратата на Франция.
Половин час игра след началото на срещата Италия стигна до гол. Сандро Тонали намери Федерико Димарко, който бе непокрит в наказателното поле и с истински снаряд по диагонал към горния ляв ъгъл не остави никакви шансове на Майк Менян – 1:1.
В 51-вата минута „Скуардата“ реализира пълен обрат. Матео Ратеги намери Давиде Фратези в наказателното поле, той се ориентира добре и с удар по земя покачи на 2:1 в полза на гостите. Осем минути след това удар на Фратези с глава бе спасен от Менян.
В 74-ата минута Италия сложи точка на спора, реализирайки трето попадение. Дестини Удоджу пусна извеждащо подаване към Распадори, който се освободи от защитата на Франция и с финес прати топката в долния десен ъгъл, покачвайки на 3:1 в полза на „адзурите“.
В 77-ата минута Франция остана на сантиметри от това да върне едно от попаденията, след като Антоан Гризман получи топката на около 20 метра от вратата и шутира към горния десен ъгъл, но топката премина на косъм от страничния стълб и излезе в аут. В добавеното време Ману Коне стреля опасно, но встрани от вратата.

Всички резултати от футболния турнир Лига на нациите.
  Лига "А" - група 2:
Белгия - Израел 3:1 и Франция - Италия  1:3
  Лига "Б-е" - група 3:
Казахстан - Норвегия 0:0 и Словения - Австрия 1:1
  Лига "Б-е" - група 4:
Исландия - Черна гора 2:0 и Уелс - Турция 0:0
  И Лига "Ц-е" - група 2:
Литва - Кипър  0:1 и Косово - Румъния  0:3
По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна