Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шок и изненада: Филмът "Батгърл" с бюджет $90 млн. няма да бъде излъчен

Лесли Грейс като "Батгърл"
Снимка: WARNER BROS. AND DC COMICS

Режисьорите на филма "Батгърл" заявиха, че са шокирани, след като стана ясно, че лентата на стойност 90 млн. долара няма да бъде излъчена и на проекта се слага край, предаде АФП.

Вчера "Уорнър Брос Дискавъри" обяви, че няма да продължат с работата по адаптацията с участието на Лесли Грейс в главната роля. Във филма, който няма да бъде излъчен нито в кина, нито в стрийминг платформи, Майкъл Кийтън трябваше да се завърне в костюма на Батман, a ролята на злодея (Светлуката) бе поверена на Брендън Фрейзър.

"Натъжени и шокирани сме от новината. Все още не можем да повярваме", заявиха режисьорите Адил Ел Арби и Билал Фалах.

Филмът е бил на етап приключени снимки, голяма част от постпродукцията – специални ефекти, звук и графики също са били добавени.

Лесли Грейс на свой ред заяви, че е "горда от любовта, тежката работа и намерението на всички в нашия невероятен екип, които са хвърлили неуморни усилия за филма в продължение на 7 месеца в Шотландия".

"Батгърл" явно е паднал жертва на промяна в корпоративната стратегия след сливането на "Уорнър Брос" с "Дискавъри".

"Уорнър Брос" се бе ангажирала да прави филми, които директно ще бъдат излъчвани в стрийминг платформата НВО Мax в опит да засилят позициите ѝ в сектора, в който има все повече конкуренция.

Според запознати, цитирани от "Върайъти", "Батгърл" е паднал между два стола – нито е бил твърде лъскав и мащабен за кино, нито пък е твърде евтин, за да има икономически смисъл само от стриймването му.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна