Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Красотите на Дзянси" пристигат от Китай на Моста на влюбените

Провинция Дзянси се намира в югоизточната част на Китай, на южния бряг на средното течение на най-голямата река в Китай – Яндзъ. Обхваща площ от 166 900 кв. км и има население от над 45 милиона души. Състои се от 11 префектури и 100 окръга (градове и други административно-териториални единици).


Името си получава по време на управлението на император Сюендзун от династията Тан, който през 733 г. създава Западния път покрай Южното поречие т.нар. "Дзяннан Сидао", оттам и името "Дзян-си".

За обозначаване на провинцията се използва и йероглифа "Ган", защото най-голямата река, която тече през провинция Дзянси, е река Гандзян.


Фотозложба, представяща красотите на провинция Дзянси, ще бъде показана на Моста на влюбените от 22 август до 6 септември.


Ани Пешева е живяла седем години в Китай. Получила е най-доброто от образованието и на Изтока, и на Запада – завършила е китайска философия в завършила е китайска философия в Пекинския университет и Международни отношения в Станфорд. Задълбочено се занимава с метафизика, даоски учения, чигун и традиционна китайска медицина. По тази причина от китайското посолство у нас казаха, че тя е най-подходящият човек, който да разкаже за целебните традиции в Дзянси. Оказаха се прави!


Тя е автор на книгите "Пътуване из магичния Китай", "Китайска астрология", "Класическа китайска акупресура" и "Българо-китайски разговорник", с който да се въоръжите ако тръгнете към азиатската страна.


Снимките и видеото са предоставени на БНР от Посолството на Китайската демократична република у нас.
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна