Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смениха ръководството на Държавния фонд "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: Ани Петрова

Държавният фонд "Земеделие" има нов изпълнителен директор.

Управителният съвет освободи Николай Каварджиклиев и на негово място е назначен Георги Тахов. Той е доктор по икономика, със специализации по счетоводство и по управление на сигурността и обществения ред, има дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите.

Има рокади и при зам.-директорите. Един от тях - Георги Тинев, запазва поста си. Другите двама са служители на фонда. Нов в управленския екип е бившият депутат от БСП Димитър Горов, който през последните години има животновъдна ферма.

За последните 14 месеца Тахов е четвъртият директор на Разплащателната агенция, която оперира с милиардите европейски средства за българското земеделие.

Смяната на директора на фонд "Земеделие" е една от първите стъпки на всеки следващ министър на земеделието. Обикновено смените са аргументирани с нередности, риск от загуба на средства или сигнали за злоупотреби. Днес от агроведомството не посочват причини за освобождаването на досегашния директор Николай Кавърджиклиев, който остана на поста половин година. 

Малко след влизането си в агроведомството министър Гечев заговори за забавяне на хиляди проекти по Програмата за селските райони и нужда от спешни мерки, за да няма загуба на европари. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени