Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойна нощ в Карлово след наводнението

| обновено на 23.08.22 в 07:44
Снимка: МВР Пловдив

Няма нови сигнали за наводнени обекти в Карлово, в момента вали с променлива интензивност. Няма опасност от преливане на Стара река в града - съобщи заместник-кметът Антон Минев.

Наноси са причинили щети по улиците, както и на първия етаж от гимназията по железопътен транспорт. Отводнено е отделението по хемодиализа в Карловската болница.

Няма бедстващи хора - увери заместник-кметът.

Предстоят оглед и оценка на щетите в две направления - за кандидатстване за помощ от Междуведомствената комисия и от Комисията за социално подпомагане за еднократни помощи на засегнати хора.

ма поражения върху няколко улици, основно върху настилки - наноси в голямо количество. Има и наводнения в професионалната гимназия по ЖП транспорт. Залят е целият приземен етаж. Също така и частни домове по съседните улици на този канал, който преля във вчерашните следобедни часове. Водата, с помощта на техника, още в вчера между 20:00 и 21:00 ч. беше насочена в посоката да се влива в Стара Река и в момента тя няма как да да прелее и съответно да излезе на самите улици", заяви Минев за БНР.

Оперативният дежурен в Общинския кризисен щаб на Карлово каза за "Хоризонт", че нощта е преминала спокойно. 7 екипа пожарникари и спасители работиха за овладяване на извънредната ситуация, причинена от поройния дъжд вчера следобед.

В града бяха изпратени огнеборци от Пловдив и спасители от сектор "Специализирани оперативни дейности" на Регионалната дирекция на полицията. В непрекъснат режим на работа са 8 помпи за отводняване.

Обявено е частично бедствено положение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени