Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое срази Локомотив (Пд)

Абубакар Тунгара (вдясно) вкара и двата гола за Берое срещу Локомотив (Пд)
Снимка: официален сайт на Берое

Берое надигра Локомотив Пловдив с 2:0 в Стара Загора в един от най-интересните мачове от осмия кръг на първа футболна лига. И двата гола реализира през второто полувреме АбуБакар Тунгара.

На трибуните са кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и бившият президент на Локомотив Христо Крушарски.

Берое имаше отлична възможност още преди да е изтекла и минута, след като Стив Траоре проби отдясно и комбинира с Абубакар Тунгара, който стреля от движение, но Динко Хоркаш спаси.

В следващите минути темпото значително спадна и до положения пред двете врати не се стигна. Локомотив Пловдив заигра по-добре и опита няколко атаки, които завършиха без гол. В 32-ата минута Серкан Юсеин стреля неточно от дистанция.

Първата част се доигра на ниски обороти и логично, приключи без голове. Локомотив Пловдив започна с атака второто полувреме, Евандро намери Преслав Боруков, той си спря добре и стреля, но Иван Караджов изби в корнер първия точен удар на гостите.

Старши треньорът на домакините Петър Хубчев получи жълт картон в 57-ата минута за недоволство от съдийско решение.

Час игра след началото Стив Траоре изведе Лукас Мартинс, който остана сам срещу Хоркаш и стреля, но нацели левия страничен стълб на вратата на гостите.
Само две минути по-късно заралии все пак поведоха, след като Абубакар Тунгара бе изведен от Симеон Мечев с пас от едното наказателно поле към другото и с не толкова добър удар преодоля Хоркаш, който не се намеси убедително.
В следващите минути Берое укроти мача и не даде възможности на Локомотив да погледне към вратата му.
В 85-ата минута Луизиньо намери Лукас Мартинс, който за пореден път стреля, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.
Минута по-късно Локомотив получи дузпа за нарушение на Лукас Мартинс срещу Матеус в наказателното поле, но решението бе отменено от ВАР.
В добавеното време на срещата Абубакар Тунгара отново прати топката в мрежата на "смърфовете", но бе в засада.
Секунди по-късно вече прошка нямаше и Тунгара бе точен за втори път, след като бе изведен сам срещу Хоркаш, като асистенцията отново бе на Симеон Мечев.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна