Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър инвестира над 20 млн. евро за електронно управление на образователната мрежа

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 20 млн. евро инвестира правителството на Кипър в система за електронно управление на образователната мрежа. Договорът за изпълнението на един от най-важните и мащабни проекти за компютъризация в страната бе подписан днес в присъствието на президента Никос Анастасиадис.

Проектът е свързан с разработването, инсталирането и експлоатацията на интегрирана компютъризирана система за цифрова трансформация за управление на всички училища.

Тя е част от общата политика за развитие на електронно управление в Кипър, както и от цялостната реформа за модернизиране на образованието чрез пълната интеграция в негона дигиталните системи, подчерта президентът Никос Анастасиадис на церемонията по подписването на договора.

С въвеждането на иновативни дигитални инструменти за административна поддръжка ще се подобри работата, управлението и ефективността на училищните звена, каза той.

Проектът напълно ще промени всекидневните отношения на всички участници в образованието. Чрез всяко смарт устройство ръководствата и персоналът в училищата, учениците и техните родители вече ще имат възможност бързо да извършват всяка своя административна дейност, свързана с образованието, като същевременносе подобряват методите на обучение и уменията за учене.

Училищното електронно управление ще струва повече от 20 млн. евро, осигурени отЕвропейския фонд за регионално развитие и национални ресурси.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна