Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампион с Левски и Локо (Пд) стана треньор у нас

Нешко Милованович започна работа в Бъргария
Снимка: архив

Нешко Милованович е новият старши треньор на футболен клуб Сливнишки герой. Бившият нападател е два пъти шампион с Левски и един път с Локомотив (Пд). Той  подписа договора си и веднага ще започне работа с футболистите от първия тим в Сливница. Отборът е участник в югозападната "В" група.

- Щастлив съм, че отново се завръщам в България. Тук са едни от най-хубавите ми спомени като футболист на Беласица, Левски и Локомотив. И в трите града - Петрич, София и Пловдив пазя отлични спомени и приятели. Сега за мен предстои ново предизвикателство - да бъда треньор. Благодаря на Петър Малинов, с когото ще работим заедно в Сливница. Под негово ръководство Сливнишки герой записа от пет мача 4 победи и допусна една загуба. Надявам се да продъжим с успешните игри - каза пред "Хоризонт" Нешко Милованович.

Сърбинът е с български паспорт и си е поставил високи цели с тима на Сливнишки герой.

Като треньор е бил начело на Младост (Лучани), Раднички 1923 (Ниш), Радник (Сурдулица) и други.

В тима от Сливница, който има баланс от 1 загуба и четири поредни победи от началото на сезона, вече играе и сина на Нешко – Василий Велко Милованович, който има пълен актив от мачове за клуба, както и три отбелязани гола.

- Благодаря на кмета на Сливница Васко Стоилков, спортния директор Марин Павлов и на Венцислав Баликов, президент на клуба. Те ми дават шанс да работя и ще направя всичко по силите си, за да развивам Сливнишки герой. Достатъчно амбициозен съм и вярвам, че заедно с Петър Малинов ще успеем - каза Нешко Милованович.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени