Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона изпревари Реал в Испания

Роберт Левандовски получава указания от Шави на мача Барселона - Селта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барселона успя да удържи победата над Селта и след минималното 1:0 на "Камп Ноу" в двубой от 8-ия кръг на Ла Лига каталунците продължават да са с равни точки с Реал Мадрид преди Ел Класико. Отборът на Барселона обаче е първи заради по-добрата си голова разлика. Тимът на Шави започна мача с домакински натиск. 

В 13-тата минута Агустин Маркесин се намеси решаващо, избивайки диагонел изстрел на Феран Торес. В 17-ата минута Гави центрира в наказателното поле, където Педри стигна до отбитата от защитник на Селта топка и я прати в мрежата на Маркесин за 1:0. В следващите минути Барса владееше изцяло инициативата на "Камп Ноу". В 40-ата минута каталунците поискаха дузпа след единоборство между Рафиня и Хави Галан, но съдията не видя нарушение.

Втората част обаче започна с по-добра на Селта. В 47-ата минута Оскар Родригес беше изведен сам срещу Тер Стеген, но не успя да нанесе хубав удар.Десетина минути след това на Маркос Алонсо му се наложи да блокира изстрел към вратата.

В 63-ата минута Шави направи тройна смяна. Ансу Фати, Френки Де Йонг и Усман Дембеле се появиха в игра на местата на Феран Торес, Педри и Рафиня. В 70-ата минута Ларсен отблизо вкара топката с глава във вратата на Тер Стеген, но попадението не бе зачетено заради засада. В 84-ата минута Дембеле стреля от границата на наказателното поле, но Маркесин бе на точната позиция и улови. В ответната атака Тер Стеген се отличи с добро спасяване с крак след изстрел на Яго Аспас. 

В края на редовното време се получи разбъркване в наказателното поле на каталунците, но късметът също ги покри и Уго Майо не успя да вкара топката във вратата на Тер Стеген. 

В четвъртата минута на добавеното време Яго Аспас уцели десния страничен стълб на вратата, пазена от Тер Стеген, но след това се оказа, че при атаката е имало засада. В 96-ата минута Тер Стеген направи изумително спасяване с една ръка при мощен изстрел на Карлес Перес.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна