Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васка Бакларова: Време е за разговор за стабилността на бизнеса отвъд спасителните мерки

Снимка: БГНЕС

Бизнесът е в ситуация, в която са необходими кардинални промени, за да може да оцелее.

Това мнение изрази в интервю за БНР Васка Бакларова, председател на УС на Съюза за стопанска инициатива - Съюза за стопанска инициатива.

Време е за разговора за стабилността на бизнеса в бъдеще, не само как можем да го компенсираме, защото това не са оздравителни, а спасителни мерки, подчерта тя.

"Това не е оздравителна стратегия за бизнеса по никакъв начин."

"Малкият и средният бизнес издъхва. Още по-застрашени са големите предприятия и производствени мощности, за които е необходимо сериозно количество електроенергия. На европейско ниво има много големи концерни, които затварят своите предприятия, с многохилядни служители и работници, които не могат да се справят с кризата. В България благодарение на компенсаторните мерки за момента ситуацията е удържана, но какво ще се случи след януари, не можем да прогнозираме."

В предаването "Преди всички" Бакларова коментира, че за да може и догодина бюджетът да остане с нисък дефицит, ще трябва "да се случат редица ограничаващи разходите мерки" и ще трябва да бъдат намерени "ликвидни средства, с които да се покрият съответните пробойни в бюджета".

Стойностите на инфлацията у нас са рекордни, отбеляза още Васка Бакларова.

Мнението в детайли чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!