Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Goldman Sachs планира да уволни близо 4000 свои служители

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs се готви да съкрати от януари до 3900 свои служители, тъй като главният изпълнителен директор Дейвид Соломон се стреми да повиши рентабилността на банката на фона на икономически затруднения, съобщава "Файненшъл таймс".

Плановете все още се изготвят и е възможно текущата цел за съкращаване на "до 8 процента" от 49-те хиляди служители на банката по целия свят да бъде намалена, ако бизнес перспективите се подобрят, според трима източници, запознати с дискусиите .

Целият Уолстрийт страда от намалено сключване на сделки и активност на капиталовите пазари след ударната 2021 г., която доведе до големи скокове при наемането на персонал и огромни бонуси. Таксите за инвестиционно банкиране обаче са спаднали с 35% от началото на 2022 г. досега, според данни на Refinitiv.

Goldman Sachs е под допълнителен натиск да подобри маржовете, тъй като Дейвид Соломон се опитва да подобри пазарната капитализация на банката на фондовия пазар, която изостава от конкурентите от няколко години.

От Goldman Sachs отказаха да коментират информацията на "Файненшъл таймс".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени