Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досега в кампанията на БЧК за пострадалите в Турция са събрани над 780 000 лева

Снимка: БГНЕС

Над 780 хиляди лева са събрани към момента в банковата сметка отрита от Българския червен кръст в помощ на пострадалите хора при земетресението в Турция и Сирия, а изпратените SMS са над 250 хиляди лева. За създадената организация в пункта, където в София се събират даренията в Противопожарната служба в Люлин 10, на улица "Петър Дертлиев".

Водени от съпричастност към трудностите на хората, чийто жилища са съборени от земетресението в Турция и Сирия, случило се  на 6 февруари, много хора помогнаха и дариха неща от първа необходимост. С отварянето на пункта в 9 сутринта те дойдоха да оставят каквото са донесли, неща събрани в чанти и найлонови чували. 

От пункта помощта ще се превози с камион до летище София и оттам ще отпътува за Турция и Сирия. Така Виктор Цветанов, координатор на Българския младежки Червен кръст обясни пътя на дарените вещи.  Освен подредени дрехите, спалните чували и друго каквото са донесли хората  трябва да е чисто, допълва още той.

Съпричастността на българите е голяма.

Координацията за това което е необходимо за бедстващите, се случва между Българския червен кръст и Турския червен полумесец, обяснява още Виктор Цветанов и допълва, че вече е техен ангажимент след пристигането на даренията  на турска територия помощта да бъде разпределена.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна