Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович се завърна на корта с труден успех

Новак Джокович трябваше да играе три сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекордьорът по брой седмици на върха на световната ранглиста Новак Джокович се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Дубай от категория АТР 500 с награден фонд от 2,855 милиона долара. 

Поставеният под номер 1 в схемата сърбин се завърна на корта след титлата от Откритото първенство на Австралия с труден успех с 6:3, 3:6, 7:6 (1) срещу чешкия квалификант Томаш Махач.

Лидерът в световната ранглиста направи пробиви за 3:1 и 4:2, за да приключи първия сет при свой начален удар. Във втората част чехът, който заема 130-то място в класацията на АТР, спечели подаването на Джокович за 2:0 и изравни резултата при 6:3.

В тайбрека на решителния сет сръбският тенисист поведе с 4:1, за да победи с крайното 7:1 след близо два часа и половина. 

"Томаш не игра като №130 в ранглистата. Създаде ми много неприятности, но за щастие успях да се справя. Няколко седмици трябваше да се боря с травмата, а после трябваше отново да свиквам да държа ракета. Така че не съм играл много, но се надявам да наваксам с хода на турнира в Дубай", заяви Новак след срещата.

Новак Джокович, който се завърна на корта след спечелване на титлата от Откритото първенство на Австралия през януари, ще играе срещу Талон Хрийкспор от Нидерландия.

Поставеният под номер 3 в схемата Даниил Медведев също продължава във втория кръг след победа с 6:4, 6:2 срещу Матео Арналди от Италия. 

Руснакът постигна три пробива в началния удар на своя противник, за да завърши срещата за 91 минути.

В следващия кръг на турнира Медведев ще играе срещу Александър Бублик от Казахстан, който отстрани Александър Лазаров след отказване на българина.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна