Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позитивен старт на Уолстрийт след ръст на акциите на Meta с 14%

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пазарите на акции на Уолстрийт стартират с повишение търговията в четвъртък след ръст на акциите на Meta Platforms с над 14% в резултат на оповестени късно снощи по-добри от очакваните финансови резултати на технологичния гигант, който е собственик на социалните платформи Facebook и Instagram.

Подемът на фондовите борси в САЩ е факт въпреки слабия растеж на американската икономика с 1,1% през първото тримесечие на 2023 г.

Лидер за втора поредна сесия на търговия е технологичния индекс Nasdaq Composite, който се повишава в началото на днешната търговия с 1,44% благодарение на солидните корпоративни отчети за последното тримесечие на технологични гиганти като Microsoft, компанията майка на Google и Meta.

Акциите на Meta Platforms нараства с над 14% към 14-месечне връх от 241,44 долара за една акция (най-високо ниво от януари 2022 г.

Индексът на сините чипове DJIA се повишава с близо 250 пункта (с 0,75%), а широкият индекс S&P 500 - с 1%.

Amazon и Intel са следващите водещи технологична компания, които ще представят отчетите си за първото тримесечие след затваряне на търговия на Уолстрийт по-късно тази вечер.

Графика на Meta Platforms (в долари за акция)




По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени