Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По здрач" на Антони Делон излезе на български език

Първородният син на Ален Делон повдига завесата на личния си живот и среща читателите със своето семейство. Автобиографичният му роман "По здрач" разкрива онова, което се случва, след като микрофоните са спрени и прожекторите – изгасени. Антони Делон представя разтърсващата история за своето детство, за младежките си години, за болестта на майка си Натали и за това как живее като син на една от най-големите легенди в световното кино.

"Оставих се да бъда погълнат от писането, от спомените, от мислите и емоциите си", споделя Антони Делон. "Това беше едно обръщане към мен самия, което, неочаквано, се оказа много благотворно."

Антони Делон е френско-американски актьор. Неговата кариера започва в средата на 80-те години. Той бързо набира голяма популярност в световен мащаб и е най-известен е с ролите си в романтични френски филми и сериали.

"По здрач" на Антони Делон откровено разказва за всички жестоки удари – психически и физически, които Антони получава от съдбата. И от собствения си баща Ален Делон. Въпреки това той не обвинява, а изследва причините, довели до неговото огорчение.

Въпросите, които си задава авторът, са универсални: Как се превъзмогват страховете и разочарованията и как се лекуват раните? Как се излиза от модела на едно семейство, в което любовта става първа жертва и това се повтаря от поколение на поколение? "Този автобиографичен роман не е нито уреждане на сметки, нито интимен дневник", според списание "Elle". "Това е историята на един мъж на 57 години, който е отделил време да анализира раните си, причинени от едно семейство, в което любовта трудно си е проправяла път."

Димитрина Кюркчиева разговаря в "Артефир" с преводачката на книгата Силвия Колева.

Снимка – изд. Ентусиаст

По публикацията работи: Милена Очипалска

Горещи теми

Войната в Украйна