Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов завърши осми в спринта на "Спа-Франкоршан"

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на осмо място в спринтовото състезание от деветия кръг за сезона, чийто домакин е белгийското трасе "Спа-Франкоршан". 

Това е първото класиране на дебютанта на ART Grand Prix в топ 10 и зоната на точките, но днес не се раздаваха точки за най-бързите пилоти, тъй като колоната не успя да запише две поредни обиколки без кола на сигурността или виртуална кола на сигурността. 

Мократа "Спа" се оказа трудно препятствие за голяма част от участниците във Формула 3. Станаха много инциденти и колата на сигурността излиза на три пъти на пистата.

Цолов стартира осми и загуби за кратко позицията си, но почти веднага си я върна. След това той се задържа без проблеми на това място и при прекъсванията заради колата на сигурността имаше една възможност за атака на 7-ото място, заемано от бившия му съотборник Хю Бартър. Австралиецът обаче се защити.

Уикендът на "Спа" продължава утре с основното състезание, в което Цолов стартира пети след страхотната квалификация, която направи вчера.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна