Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Петров призова за подкрепа към Петър Хубчев

Пеев, Балъков, Петров и Янев (от ляво-на дясно) по време на пресконференцията.
Снимка: БГНЕС

Петър Хубчев се бори с коварна болест и няма да участва в "Мача на надеждата". Това разкри Стилиян Петров на днешната съвместна пресконференция преди благотворителния двубой на 6 септември от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски", предаде БГНЕС.

Бившият селекционер на България страда от онкологично заболяване, а мачът идната седмица ще бъде спрян в петата минута, за да се окаже подкрепа на Хубчев. На събитието в хотел "Милениум" присъстваха още бившите национали Георги Пеев, Красимир Балъков и Христо Янев.

"На мача в петата минута ще бъде отдадена подкрепа за Петър Хубчев, мачът ще бъде спрян. Един треньор, който се бори със същата болест, един от големите №5 в българския футбол. Призовавам в следващия кръг в първенството във всички мачове да бъде оказана подкрепа за Петър Хубчев. Трябваше да участва в мача, но за съжаление няма да може. Повече за това ще оставя на Петьо Хубчев. Когато му дойде времето, ще говори пред вас. Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, той идваше при мен в болницата. Позитивност и вяра дават шанс да преминеш през всички тези препятствия", каза Стилиян.

"Ние със Стилиян имаме много хубави преживявания – не само във футбола. Няма на такъв човек като него да кажеш „не“. Още първият път, в който ми се обади, му казах да не се притеснява и че ще бъда на линия. Шоуто, което е замислил, да бъде едно от най-добрите. Тук е моментът да се обърна към феновете – да присъстват на този спектакъл, защото той съчетава две неща – шоу и благотворителна кауза. Нека покажем на света, че мислим за останалите. Това, което обяви Стилиян преди малко, не го знаех. Футболът е нещо уникално, можеш да печелиш и да губиш. Ние подкрепяме Петър Хубчев, стоим твърдо зад него – той може да разчита на 100% на нас, ние ще му вдъхваме подкрепа", сподели Балъков.

"Първо, искам да благодаря на Стилиян за предоставената възможност, да бъда на терена с толкова мои идоли. На първо място това е шоу-мач, но такъв, който ще вдъхне надежда на всички, които се борят с коварни болести. Това шоу, в момента, в който Стилиян ми се обади, предизвика лек шок у мен дали ще съм на нивото на останалите. Познавам Петър Хубчев като човек, който винаги се е борил, бил ми е треньор в националния отбор. Ако има човек, който може да пребори всичко, това е той. Нека ние бъдем част от стъпките, които ще бъдат в помощ за него", бяха думите на Янев.

"Благодаря на Стилиян за невероятната кауза – ще апелирам занапред да се продължи с подобни мероприятия. Хората имат нужда от надежда и вяра. Стилиян беше изключителен капитан на терена, аз лично като футболист усещах по-голяма увереност, когато той беше на терена. Бях шокиран от новината за Петър Хубчев – наистина страхотен човек, той е биткаджия. Мълчалив и скромен, но изключително силен човек. От сърце му пожелавам да се справи с тази битка. Ще се постараем да забавляваме хората в този ден и да дарят повече средства занапред хората, които имат нужда от помощта, и да имат по-голяма вяра в успеха в здравето си", коментира Пеев.

Стенли добави, че именно Пеев е бил един от хората, които са го посещавали в болницата, когато се е борил с левкемията. "Само искам да добавя – Георги Пеев беше един от приятелите ми, който дойде в болницата да ме види. Там се сблъска с една друга действителност, видя ме в една друга светлина. Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, знам колко е важна и каква позитивна вяра дава на един човек всяка една подкрепа, за да минеш през всички препятствия".По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени