Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Априлов представя спектакъл, посветен на Емил Димитров

"Вярвам, че Емил Димитров няма да бъде забравен", каза той

| Интервю
Емил Димитров
Снимка: личен архив

Спектакълът на Николай Априлов - "Емил - само един живот не е достатъчен", ще бъде представен на 7 ноември от 19 часа в Theatro отсам канала в столицата. Той е посветен на любимия на поколения българи певец Емил Димитров

Пред БНР Априлов подчерта, че представлението се играе вече четвърта година в различни градове на страната. Публиката много харесва спектакъла, защото научава много нови неща за Емил Димитров, отбеляза той.

"Текстът е написан в първо лице, т.е. това наистина е една негова изповед. Той разказва за детството си, за родителите си, за първите си стъпки на сцената, за последните си дни след прекарания инсулт, за двете си съпруги, за борбата за неговите песни. Той непрекъснато е бил спиран, хулен. Всичко това представлява интерес за публиката, заедно с най-популярните му песни".

"Аз го правя за това - да не бъде забравен, да се знае за него, нека младите да знаят, да слушат неговите песни", сподели Николай Априлов в интервю за предаването "Хоризонт до обед" и добави:

"Той заслужава от време на време да слушаме неговите песни и да се опитваме да разбираме това, което е искал да ни каже, защото той наистина е създал една морална система, която чрез изкуството може да стигне до всеки. Той е едно музикално, артистично наследство и не бива да го забравяме. Аз вярвам, че няма да бъде забравен". 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.   

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна