Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес в Ларнака се провежда най-големият Фестивал на цветята в Кипър

Снимка: Бранислава Бобанац

Най-големият Фестивал на цветята в Кипър събира днес стотици участници и зрители. Цветните празници се провеждат по традиция през май в крайбрежните градове на страната, като популяризират нейните културни традиции и история, допринасяйки по този начин и за развитието на туризма.

Десетки платформи с издигнати върху тях композиции от живи цветя, стотици деца и възрастни в костюми на цветя или носещи стръкове ще преминат днес в парад по крайбрежния булевард на Ларнака в най-известния Фестивал на цветята /т. нар. Anthestiria/ в Кипър.

Шествието ще завърши с изпълнения на детски и младежки танцови групи. Цветният празник ще продължи часове след това с богата концертна програма, обещаха организаторите от община Ларнака.

Парад, мажоретки, музика и танци ще има и на Фестивала на цветята в Лимасол, който ще се състои в събота, 25 май, съобщиха от общината.

По оригинален и творчески начин ще бъде отбелязан пролетният празник в град Пафос, обявиха от общинското ръководство. Местният Фестивал на цветята ще е следващата неделя, 26 май, в Общинския парк на цветята.

Начело на шествието ще е "Колесницата на Пролетта", съпровождана от филхармонията на общината и танцови състави. В програмата на празника ще има и специални творчески работилнички за децата, където те ще могат да изработят ръчно цветя, пеперуди, приказни къщи, мозайки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна