Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дария Стоянова – посланик на „Златна монета“ в училищата по света

Дария Стоянова

Деветгодишния Салваторе от Неапол спечели 66-ото издание на детския музикален фестивал „Златна монета“, който се проведе в Болоня. Отлично се представи 10-годишната Дария Стоянова от Варна с песента „Чао Европа“, която водеше във временното класиране.

Малкият Салваторе от Неапол, чийто идол е Масимо Раниери, спечели „Златна монета“ с песента „Non ci cascheremo mai” ("Никога няма да си паднем по това"). Става дума да се внимава с ползването на интернет и съвременните технологии. 

Според идеята на „Златна монета“, победител е целият фестивал, за това и участието на Дария Стоянова е в тази посока. Попитана като най-добре говореща италиански език, за какво става дума в песента „Чао Европа“, която тя пее с Елиза от Албания и с Александрос от Гърция, Дария обясни: 

„На практика говори за цялата планета, за цялата Земя, както и за мир“. Попитана от кой  футболен отбор е, Дария смело заяви: „Форца Наполи“! Песента „Чао Европа“ остави обаче трайна следа не само на фестивала „Златна монета“ със своето послание за мир и бъдеще, а Дария осъществи детската си мечта да участва в него. Заедно с Елиза и Александрос, Дария е посланик на „Златна монета“ в училищата по света. 


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!