Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Врачански: Държа да имам своя момент насаме със себе си, когато опознавам героя и ролята си

2
Калин Врачански
Снимка: Георги Бангиев

"Как успявам да се превъплътя от една роля в друга - понякога е по-лесно, понякога по-трудно, но със сигурност тази интимност да останеш насаме със себе си и да вникнеш в героя и ролята си, това е много необходимо за актьора - да остане сам със себе си и аз държа да го имам този момент", каза за БНР Калин Врачански, гост в поредицата "Магията на театъра" в предаването "Нощен Хоризонт". 

Магнетичен, харизматичен, завладяващ, чаровен, блестящ – така определят актьора Калин Врачански. 

Познавате го от ролите му на театралната сцена и на малкия и големия екран. 

Известните му театрални роли са в спектаклите "Парижката Света Богородица", "Смях в залата", "Когато котката я няма", "Стреляйте по артиста", "Ревизор", "Гарванът", "Госпожица Юлия", "Бел Ами", "Тютюн", "Граф Монте Кристо", "Комедия за тенори". 

Телевизионните зрители го заобичаха още от сериала "Стъклен дом", но го гледаха с любопитство и в сериалите "Патриархат", "Забранена любов", "Дървото на живота", "Господин Х и морето", "Братя". 

Актьорът спечели зрителите и с участието си в шоуто "Като две капки вода", в което стана победител през 2016 г. 


Калин Врачански участва и в проекта "Пеещи артисти", където в дует с Людмила Лазарова изпълниха песента "Съзерцание".

"След представлението как се освобождавам от напрежението - в такива моменти е много подходящо, когато си играл представление в друг град и докато шофираш, това напрежение спада, аз предпочитам така да карам нощем и да се прибера в София, за да се отпускам по време на пътуването... Ролите не ми влияят, не оставам под тяхното въздействие, но определено ме карат да се замислям... Но напоследък все по-кратък е репетиционният процес, няма време да търсим отговори на въпроси и затова режисьорът трябва да е изключително подготвен по дадената постановка или сцена", каза още Врачански.

Още по темата в звуковия файл. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна