Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп напуска Ливърпул през май

Юрген Клоп ще каже "сбогом" на "Анфилд" след повече от 8 години в клуба.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юрген Клоп обяви неочаквано, че напуска Ливърпул в края на този сезон.

След като в сряда вечерта изведе "червените" до поредния финал на "Уембли", 56-годишният германец ще продължи да наблюдава оставащите мачове на отбора през 2023-24 г., преди да спусне завесата на славното си осем и половина годишно управление на "Анфилд", в което клубът спечели шест големи трофея под негово ръководство.

Асистент мениджърите Пепийн Лийндърс и Петер Кравиец, както и треньорът за развитие на елита Витор Матос също ще освободят постовете си в края на сезона, като Лийндърс желае да продължи собствената си кариера в областта на мениджмънта.

Потвърждавайки решението си пред Liverpoolfc.com, Клоп изтъкна причините за него и момента на днешното съобщение, като постави специален акцент върху необходимостта от яснота при първа възможност, за да се създадат условия за организиран преход, който да се осъществи своевременно.

"Мога да разбера, че за много хора това е шок в този момент, когато го чуват за първи път, но очевидно мога да го обясня - или поне да се опитам да го обясня. Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите привърженици, обичам отбора, обичам персонала. Обичам всичко. Но това, че все още вземам това решение, ви показва, че съм убеден, че то е това, което трябва да взема.

Това е, че, как да кажа, нямам енергия. Сега нямам никакъв проблем, очевидно, знаех го вече от по-дълго време, че ще трябва да го обявя в един момент, но сега съм абсолютно добре. Знам, че не мога да върша тази работа отново и отново, и отново, и отново", обясни Юрген Клоп, който пое Ливърпул през октомври 2015 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна