Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на влюбените събира Маргарита Петкова, Добри Банев и Венко Евтимов в Националната библиотека

| Интервю
Маргарита Петкова
Снимка: Пламена Бачийска

Маргарита Петкова, Добромир Банев и Венко Евтимов се събират тази вечер в Националната библиотека от 18.30 часа по случай предстоящия празник Деня на влюбените, съобщи пред БНР Маргарита Петкова.

Тази вечер пред своите почитатели те ще представят избрани стихове от най-новите си книги – "Всички дни ще казват неделя" на Добромир Банев,  "Още бели нощи" на Маргарита Петкова и съвместната им стихосбирка "Абсурдни времена". 

"Автографите са нещо, което е уморително, но е много приятно за автора, защото това е доказателство, че хората искат да станат съпричастни на това, което той е написал", призна Петкова. 

Ще прозвучат и творби от първия том на "Крадец на обич" на Евтим Евтимов, а там ще бъде и синът му - Венко Евтимов.

"За съжаление тази вечер поетът, който трябва да бъде в центъра на вниманието -  Евтим, не е сред живите, поетът, който възпя любовта и виното в едно. Много се радвам, че от издателство "Персей" поканиха мен и Добри Банев да бъдем съпричастни на тази своего рода премиера на "Крадец на обич". Там ще бъде и синът Венко Евтимов, колега ми е от университета, и се надявам, че ще прочете свои прекрасни стихотворения", издаде от изненадите тази вечер Маргарита Петкова.

Входът в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" е свободен.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!