Над 100 рецепти на популярни български ястия са публикувани в новата книга на известния кулинар Иван Звездев. Книгата е озаглавена "Вкусът на България в четири сезона“.
"Това е продължение на предишната ми книга - "Вкусът на България“. Разбрах, че много от хората не познават продуктите на различните сезони. Хората се чувстват най-добре, когато се хранят сезонно".
Иван Звездев намира вдъхновение на различни места, като фестивали и събори. Обиколил е над 800 селища. Много хора му изпращат рецепти.
"В България има всякакви – и бързи, и много бавни.
Вкусът на България не означава непременно национална кухня", разказа Звездев в предаването "12+3“.
В повечето рецепти продуктите са български и се намират лесно, обясни той.
"Копривените ястия са важни и дават много здраве".
Българинът е голям чревоугодник, отчете популярният кулинар.
"Той обича и да готви. Все повече мъже поемат тази нелека задача у дома. Кухнята не е запазена само за жената. Трябва да го прави този, който има някакъв усет".
Въпреки морето от информация в интернет, кулинарните книги все още се търсят, обясни Звездев.
Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.