Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов определи меморандума като "попска работа"

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов определи меморандума, предложен от ПП-ДБ, като "попска работа", което означавало, че вършат обратното на това, което говорят. 

"Запознах се вече с меморандума и точно ми е като попската работа. Където един поп казал: Няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря. В него пише, че кандидатури трябва да бъдат прозрачни, непартийни, неярки, експерти", коментира Борисов.

Днес обаче бил разочарован от ПП-ДБ, защото не подкрепили в дневния ред да влезе точка, свързана със строежа на АЕЦ "Козлодуй" и са гласували "против", което не било добър знак.

Той изброи поименно политическите назначения, направени от ПП-ДБ.

"А и завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ. Къде се произнесоха неправителствените организации? Чий глас чухме? С кого се консултираха? Има ли право на вето? А шефът на Митниците? Кои неправителствени организации се произнесоха за него? Може да е добър, ама защо смениха стария? Каза ли някой нещо? С една дума – чрез своите говорители те пръскат в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота, а всичките им действия до този момент показват точно обратното. Те назначиха ярките си политически фигури като областни управители, като министри, като заместник-министри, като ДАНС, като "Митници", като АДФИ и така нататък", заключи той.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна