Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят законопроекта за ветропаркове в Черно море

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви във Варна по време на среща с рибари от Североизточна България, че 69-имата депутати от партията са взели решение да не подкрепят законопроекта за изграждането на ветропаркове в Черно море. 

Представители на сдружения от сектор "Рибарство", екоактивисти, хотелиери и ресторантьори инициираха среща с ръководството на ГЕРБ днес, за да получат подкрепата на най-голямата партия в Народното събрание във връзка с оттеглянето на законопроекта за ветропаркове в Черно море, съобщиха преди събитието Емил Милев, председател на сдружение "Черноморски изгрев" и Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Народните представители от ГЕРБ няма да подкрепят законопроекта, тъй като е станало ясно, че той е бил предложен без обществено обсъждане и съобразяване с исканията на бранша. "Затова нашата партия взе решение да оттеглим подкрепата при второ четене", каза още Борисов.

Той коментира и днешните решения на парламента за изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй". "Днес бяха тези две много важни гласувания, днес това стана закон и факт", допълни Борисов. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна