Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море - Левски пряко по "Хоризонт"

Първа футболна лига
Снимка: БФС

Отборът на Черно море приема Левски в среща от 29-ия кръг на първа футболна лига. Двубоят на „Тича“ започва в 20.15 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
След силния старт на сезона и първото място, на което Черно море зимува, то през пролетта отборът на Илиан Илиев започна леко да отстъпва откъм резултати и в момента заема трета позиция зад Лудогорец и ЦСКА – София. Левски е на петата позиция и изостава с две точки от четвъртия Локомотив (Пловдив). Именно четвъртото място дава право на бараж срещу седмия, който да излъчи и последния български участник в Европа.

Поради тази причина Левски няма право на много грешки. Черно море също заявява амбициите си за европейско участие и ще преследва успех.
Николай Костов има сериозни кадрови проблеми. Двама от централните бранители – Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап не тренираха с отбора в последните дни.
От началото на седмицата двамата са с оплаквания заради вирусно заболяване и не тренират с останалата част от отбора. В треньорския щаб на Левски се надяваха, че поне един от тях ще успее да се излекува за мача с Черно море, но това не се случи. В центъра на защитата ще играят Кристиян Димитров и Хоакин Фернандес, въпреки че уругваецът все още не е в желаната кондиционна форма. В последните дни проблем с контузия имаше и Асими Фадига, който попадна в групата. Французинът в сряда напусна по-рано тренировката, след като почувства болки. С травми все още са Асен Митков и Фабио Лима, а Илиян Стефанов е трайно контузен.

От 17.45 часа в София на стадион "Александър Шаламанов Славия посреща Хебър, а съдия е Ивайло Стоянов.
Преди началото на срещата двата отбора се намират в опасната зона и имат равен брой точки - по 30. Пазарджиклии заемат 11-о място в класирането, докато "белите" са една позиция по-надолу. Десетият в таблицата Берое е на два пункта пред тях, така че успех за някой тим днес ще означава "изплуване" над чертата. Както е известно, отборите между седмо и десето място си гарантират оставане в елита и се борят за участие в бараж за евротурнирите.
Домакините ще търсят завръщане на победния път, тъй като са в неприятна серия от три загуби и едно равенство в първенството. През пролетния полусезон столичани изпитват затруднения, а след последното поражение от Арда (1:2) наставникът Златомир Загорчич разкри за проблеми в кухнята на клуба.

"Аз с шефовете не говоря изобщо", каза той след мача, с което подсказа, че нещата по оста треньор-ръководство не вървят гладко.
"Белите" ще трябва да се справят без петима основни футболисти, които са контузени - Велко Йеленкович, Емил Стоев, Тони Тасев, Денислав Александров и Кристиян Стоянов. Гостите нямат сериозни кадрови проблеми, а добрата новина е завръщането на Георги Вълчев, който пропусна последните две срещи на тима заради наказание.
Първият сблъсък между днешните съперници по-рано през сезона завърши с минимална победа за пазарджиклии дълбоко в добавеното време, когато именно Вълчев беше точен от бялата точка.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна