Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

NewBlog 4U е медия за студенти - поколение Z

Снимка: НБУ

Своя нова медия създадоха студенти в Нов български университет. Казва се NewBlog 4U и в нея се публикува изцяло авторско съдържание, създадено от студентски редакционен екип по теми, които интересуват младите хора в България.

Мотото е „Гласът на студента“.

Репортери, оператори, монтажисти, рекламисти, дигитални маркетинг специалисти на новата медийна платформа са студенти от различни департаменти на НБУ.

Рубриките

"Що се отнася до традиционната журналистика, гласът на младите хора не се чува толкова, защото те са мигрирали повече към социалните мрежи. Затова решихме да обособим едно тяхно местенце, където да обсъждат теми, които ги вълнуват", каза пред БНР-Радио София д-р Евелина Андреева, директор "Стратегическо развитие и маркетинг" в радио-телевизионния център на НБУ.

Базата, с която разполага Центъра позволява да се записват подкасти – особено модерната форма за споделяне на информация и знание, както и видеоинтервюта и репортажи.

Преди старта на медийната платформа е направено проучване „Как и какво четат младите и активни българи“.

Изследването е реализирано от студентския екип на NewBlog 4U (НБУ) и платформата kazva.bg през февруари и март т.г. и обхваща 936 души.

"Младите хора не искат да потребяват новини, свързани с политиката, болести и проблеми. Те искат кураж, подкрепа, оптимизъм", каза още Евелина Андреева.

Тя посочи, че водещите каузи на NewBlog 4U са стимулиране на четенето на книги от младите хора у нас и улесняване на студентите при търсене и намиране на работа и стаж.

Чуйте разговора на Данаил Конов.

Снимка: Косьо Хаджигенчев

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна