Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският университет отбелязва 24 май с академично тържество

Софийски университет “Св. Климент Охридски”
Снимка: Ани Петрова

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще отбележи празника с академично тържество, което ще започне в 12.00 часа с приветствено слово на ректора проф. Георги Вълчев. 

Академично слово на тема "Въпрос на буква" ще произнесе доц. Дария Карапеткова от Факултета по класически и нови филологии.

Ще бъдат връчени грамоти на студенти, отличени с годишните награди на Алма матер за учебната 2023-2024 година. Факултетът по славянски филологии ще награди автора на най-добрата научна книга в областта на езикознанието за тази година. А за десета поредна година Българското национално радио ще връчи награда на студент в профил "Радио" на специалност "Журналистика".

Инициативата е в памет на проф. Веселин Димитров и цели насърчаване на обучението по радиожурналистика. Фондация "Блага Димитрова" също ще отличи със стипендия студент от Факултета по славянски филологии.

Тържествата в София ще започнат в 10.30 часа. В шествие от президентството до Националната библиотека ще се включат държавният глава Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев. От 11.00 часа президентът ще участва в официалната церемония, където ще отправи приветствие и ще поднесе цветя на паметника на светите братя. БНР ще предава пряко церемонията.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна