Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Георгиева със злато във финала на прескок на СК по спортна гимнастика във Варна

Валентина Георгиева спечели златния медал на финала на прескок при жените на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Възпитаничката на Филип Янев беше безапелационна в изпълненията си като за първия си опит получи 14.133 точки, а за втория 14.033 точки. Така със средна оценка от14.083 европейката вицешампионка стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

Втора се нареди представителката на Германия Карина Шьонмайер с 13.783 точки, а бронзовото отличие стана притежание на мексиканката Алекса Морено с 13.749 точки.

На финала на земя при мъжете влезлият като резерва Димитър Димитров завърши на седма позиция. Състезателят на ЦСКА допусна грешки в изпълнението и с оценка от 12.766 точки остана извън битката за медалите.

Златото на земя спечели Дмитри Патанин (Казахстан) с 14.033 точки, следван от Никола Диас (Франция) с 13.666 точки и от Асан Салимов (Казахстан) с 13.533 точки.

Световната купа във Варна продължава утре с останалите финали и с участието на Димитър Димитров на прескок и на Йордан Александров на висилка.



По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна