Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шумът на парите" и перспективите по пътя на България към еврозоната

Снимка: Ани Петрова

Перспективите по пътя ни към еврозоната и пълноправно членство в Шенген, интензивните технологични промени във финансовите услуги и ESG тенденциите (екологично, социално и корпоративно управление) ще бъдат обсъдени в 15-ото издание на икономическия и бизнес форум "Шумът на парите", който ще се проведе днес в София, предаде БТА.

Макроикономическите приоритети на България в темпото на глобалните тенденции и по пътя на страната ни към еврозоната ще очертае Джеф Готлиб, старши регионален представител на Международния валутен фонд за Централна, Източна и Югоизточна Европа. Според програмата темата в дискусионен панел ще продължат представители на Министерството на финансите, Българската фондова борса, Института за пазарна икономика.

Тази година влизат и нови за формата теми, една от които е посветена на енергийната сигурност с участието на Джордж Сатлас, изпълнителен директор на "Ай Си Джи Би" (ICGB, Interconnector Greece - Bulgaria) и Димитър Бартов от "Синергон" (Synergon), посочват организаторите.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна