Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Димитров и неговите пандемични разкази

Новата книга на Иван Димитров "Разкази от пандемията или как се сприятелих с един комар" съдържа микро и кратки разкази, по-голямата част от които са писани по време на извънредното положение при пандемията с Covid-19. Корицата и оформлението са дело на Бояна Павлова.

Иван Димитров е автор на седем книги с проза, драматургия и поезия, между които романът "Софийски дует" и сборникът с разкази "Силата на думите". Носител е на няколко награди за произведенията си, като "София: Поетики" (2013), наградата "Яна Язова" за разказ и наградата "Чудомир" за хумористичен разказ. През 2012 г. пиесата му "Очите на другите" попада в селекцията на фестивала HotInk at the LARK в Ню Йорк и през същата година е поставена в New Ohio Theatre.


Ето какво пише писателят Мартин Колев за книгата: "Не е лесно да се напише колекция от "пандемична проза", която въпреки тематиката си да се чете с лекота и увлечение. Иван Димитров се справя с това предизвикателство благодарение на един вече значителен, натрупан с годините писателски опит ‒ в разказите му има шепа хумор и малко драматизъм, щипка абсурдизъм, но и социална ангажираност. Отчасти художествена фикция, отчасти публицистична хроника, този сборник е свидетелство за един период, който не бива да забравяме."

Премиерата на книгата е на 5 юни от 19 часа в Театрална работилница "Сфумато". Книгата ще бъде представена с разговор между Владимир Полеганов, Мартин Колев и Иван Димитров. Ще участват и актьорите Стефани Андонова, Преслав Търпанов и Лора Тенчева.

Чуйте повече за книгата в звуковия файл:


По публикацията работи: Росица Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна