Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на математиците отличи над 100 деца в Плевен

Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен Съюзът на математиците (СМБ) отличи най-добре представилите се ученици в поредица от математически състезания. Награди заслужиха над 100 деца с високи резултати през тази учебна година.

И тази година спазихме традицията да закрием състезателната 2023 - 2024 година с официално награждаване на най-добрите математици, каза Диана Данова, председател на секцията на СМБ в Плевен:

"Представянето им на тези състезания е резултат от подготовката им - както от урочната работа в училищата, така и от извънкласната работа, в това число и школите по математика, които организира Съюзът на математиците, секция Плевен.

Математиците сме особена порода хора и математиката е празник. И именно затова ни организираме и този маршрут от няколко математически състезания и в резултат на представянето на тези няколко състезания, те трупат своя актив, с което печелят и правото си да бъдат поканени на това тържествено закриване в края на състезателната година.

Това всъщност е идеята - да посеем семенцето на интереса, да ги ангажираме с увлекателна и занимателна математика, която те да откриват и след това да надграждат".

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна