Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев е последният полуфиналист на "Ролан Гарос"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Зверев е последният тенисист, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос". Германецът победи Алекс де Минор с 6:4, 7:6(5), 6:4 в тричасова битка.

Първият сет бе интригуващ. Двамата тенисисти размениха ранни пробиви, но никой не успя да се откъсне в резултата. Ключов се оказа седмият гейм, в който Зверев за втори път проби подаването на съперника си за 4:3, а след това не изпусна инициативата и затвори с 6:4.

И вторият сет се разви по доста идентичен начин поне в началото. Отново двамата размениха пробиви, като пръв това направи Зверев за 3:2, но още в следващия гейм Де Минор върна пробива за 3:3. Тук обаче повече пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който отново германецът излезе победител със 7:5 точки.

Зверев контролираше събитията и в третия сет и поведе с пробив за 4:2, но когато трябваше да сервира за мача при 5:3 в своя полза, той допусна връщане на пробива за 5:4. Веднага след това обаче и Де Минор показа слаби нерви и не успя да спечели подаването си, което доведе до нов пробив за 6:4 в полза на Зверев, с което бе сложена и точка на мача.

На полуфиналите 27-годишният германец ще играе с Каспер Рууд, който достигна до тази фаза без игра след отказването на Новак Джокович.

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна