Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"В очакване на Годо" отново провокира въпросът за чакането

Снимка: Tea Time Productions

Предстои премиера на представлението "В очакване на Годо" на сцената на кино-театър "Освобождение". Сценичната версия прилага подхода на театъра на абсурда, присъщ за Самюел Бекет, но използва и съвременни театрални техники и препратки. Въпросът за чакането през търсенето на себе си е поставен актуално през погледа на всички персонажи. Повече за представлението, споделят режисьорът Борис Дечев и актрисата Адела Трифонова, в ролята на Лъки.

Адела Трифонова и Борис Дечев
"Просто много ме вълнува този философски въпрос, който всъщност си е въпросът и на пиесата... да действаш ли когато нямаш знак от съдбата, Господ, вселената или каквото и да е или да изчакаш и какво губиш и печелиш като чакаш или действаш... и в двата случая губиш и печелиш различни неща.

И готов ли си да приемеш нещата, които ще изгубиш, ако някой ден най-накрая решиш да тръгнеш, накъдето искаш? Накъде ни отвежда "решението", което вземем? Правилното ли е? И ако не е правилното, да изчакаме ли да стане "правилното" или да се откажем и да тръгнем по напълно нов път... Или е обратното: "знакът от съдбата", "птиченцето на рамото" идва чак когато тръгнеш?" – това споделят актьорите.

Премиерата е на 9-и юни в кино-театър "Освобождение".


Снимки: Ангелина Грозева, ФС на Tea Time Productions
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени