Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на района Евгения Алексиева

8,5 млн. лева са необходими за първия етап за почистването на езерото в Панчарево

Снимка: Ани Попова


Все още няма отпуснати средства за почистването на езерото в Панчарево, каза пред Радио София кметът на района Евгения Алексиева. Необходими са 8,5 млн. лева за първия етап, добави тя и посочи, че са водени разговори с принципала на езерото – Министерството на земеделието.

„Няма да се откажем, продължаваме и се надявам това нещо да се случи“, каза Алексиева.

Тя обясни, че освен почистването на езерото, едно от най-важните неща, за които работи е поставяне на видеонаблюдение във всички населени места в район „Панчарево“.

„Съвсем скоро ще поставим камери при езерото в „Панчарево“, което е предпочитано място за разходка и отдих на много хора. В с. Кривина също съвсем скоро ще бъде изградено, в Казичене поставяме камери, в с. Лозен. Във всички населени места трябва да се поставят камери, за да може все пак да има някаква сигурност за хората в селата“, посочи Евгения Алексиева.

Видеонаблюдението би спомогнало и за намаляване на нерегламентираните сметища в района.

„За съжаление, има доста места, на които има нерегламентирани сметища. Стараем се съвместно със Столичния инспекторат да реагираме максимално бързо на всички сигнали. Почистваме такива места, започваме обсъждания за площадки за разделно събиране на отпадъци. В четвъртък предстои в с. Герман да говорим по тази тема. Така че видеонаблюдението ще помогне и в тази посока“, изтъкна кметът на „Панчарево“.

Тя добави, че в района все още има недостиг на места в детските градини и предпочитаните училища. Нова детската градина ще бъде изградена в с. Кокаляне, каза Евгения Алексиева и добави, че вече е обявена обществена поръчка за нея.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна