Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник е домакин на 17-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания

Снимка: БГНЕС

Перник е домакин на 17-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. Проявата е традиционна, има конкурсен характер и се провежда ежегодно с подкрепата на Агенцията на хората с увреждания, Община Перник и Съюза на инвалидите в България.

Както всяка година, и сега въпреки горещините и дългия път, хора с увреждания от цялата страна пристигнаха в Перник, за да съпреживеят заедно празника. Наред с програмата на откритата сцена в квартал "Църква", ще има и Алея на занаятите, развлекателни и спортни игри.

Целта на проявата е да се подпомогне социалната интеграция на хората с увреждания. Те имат необходимостта да бъдат забелязани, мотивирани, подкрепени от обществото, каза председателят на Съюза на инвалидите в Перник Деница Хараланска:

 "Да вдигаме тяхното самочувствие, да вдигаме техния дух", посочи тя.

Очаква се във фестивала да се включат над 1200 участници. Тази година той е под мотото "Да победим деменцията чрез науката, изкуството и спорта".

Съдействие в организацията му оказва и община Перник.

"Ние винаги ще се стараем да правим нужното фестивала да го има, да го надграждаме, да става по-хубав. Той е изключително мащабен. Община Перник, цялото ръководство на общината, сме един добър приятел и партньор на хората с увреждания. Винаги могат да ни търсят, винаги могат да се обръщат към нас", заяви секретаря на общината Мартин Жлябинков.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени