Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай елиминира Бразилия с дузпи и с човек по-малко

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уругвай  сложи край на мечтата на Бразилия да триумфира с трофея на Копа Америка, след като спечелиха с дузпи четвъртфиналния сблъсък между двата тима на "Алийджънт Стейдиъм". В редовното време съперниците не си отбелязаха гол, а при дузпите урусите се наложиха с 4:2 точни изстрела. Възпитаниците на Марсело Биелса трябваше да минат през доста трудности в мача, като първо загубиха основния си защитник Роналд Араухо заради контузия, а в 74-тата минута останаха и в намален състав заради червен картон на Нахитан Нандес. Въпреки това те успяха да докарат срещата до дузпи и там показаха по-здрави нерви и наложиха волята си.

При 11-метровите удари Уругвай бе доста прецизен, вкарвайки първите си три изстрела чрез Федерико Валверде, Родриго Бентанкур и Джорджан Де Араскаета. В същото време бразилците далеч не бяха толкова прецизни. Първо ударът на Едер Милитао бе спасен от вратаря, след това Андреас Перейра вкара, но при третата дузпа и Дъглас Луис не успя да отбележи, като уцели греда. Хосе Хименес даде надежди на "кариоките" пропускайки четвъртия удар за "небесносините", докато Габриел Мартинели бе точен за бразилците. Решаващата дузпа се падна на Мануел Угарте, който бе безгрешен и порази вратата, за да донесе успеха на Уругвай.

Колумбия е другият отбор, който намери място на полуфиналите. Възпитаниците на Нестор Лоренсо разбиха Панама с 5:0 в сблъсъка между двата тима от 1/4-финалите на турнира. Точни за успеха бяха Джон Кордоба в 8-ата, а Хамес Родригес от дузпа в 15-тата, Луис Диас в 41-вата, Рихард Риос в 70-ата минута и Мигел Борха отново от дузпа в 94-тата минута. Цял мач за Панама изигра бившият защитник на Левски Хосе Кордоба, но този път той не бе на достатъчно високо ниво, като имаше сериозна вина за първия и последния гол в мача.

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна