Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналд Куман: Полуфиналът с Англия е по-близо до Нидерландия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на нидерландския национален отбор Роналд Куман заяви, че е горд с представянето на своя отбор при обрата за 2:1 срещу Турция на четвъртфиналите на Евро 2024.

Често пестеливият на думи Куман каза, че неговите играчи затворили устите на критиците, които поставяха под въпрос техните усилия и отдаденост.

"Тази вечер трябваше да страдаме, но няма лесен мач в турнир като този. Играчите дадоха всичко от себе си тази вечер, беше наистина емоционален мач и те показаха голямо сърце“, каза Куман на пресконференция.

"Понякога получаваме критики, че играчите не показват толкова желание в сравнение с други нации. И тази вечер играчите показаха голямо сърце и душа, след като губеха в резултата и направиха добро второ полувреме", каза още Куман.

Куман, защитник в отбора, спечелил титлата през 1988 г., каза, че силата на неговия отбор е дълбочината в състава.

"Мисля, че за цялата нация това е нещо специално. Ние сме малък народ и сме на полуфиналите с с нации като Англия, Франция и Испания... Наистина сме горди да получим възможността да играем за място на финала в сряда. Англия има добри играчи, но и ние имаме. Играем в Дортмунд, на един от най-красивите стадиони, по-близо до Нидерландия, може би това също има значение", каза още Куман.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени